Österby Pensionärer rf

De bästa mobiltelefonerna för seniorer

21.10.2019 kl. 12:48
Du behöver inte nöja dig

De bästa mobiltelefonerna för seniorer

Av TechRadar Sverige för 2 dagar sedan Mobiler  

Du behöver inte nöja dig med en gammal mobiltelefon bara för att du själv har blivit gammal.

Vad som är den allra bästa mobiltelefonen för seniorer är svårt att avgöra, det är ju trots allt så att olika människor har olika behov. Lyckligtvis finns det ett brett utbud av telefoner att välja mellan, så det finns något för både de som har svårt för teknik och de som älskar teknik.

Rent allmänt kan det vara klokt att satsa på en stor skärm, detta då de flesta av oss får sämre syn med tiden. Det är dessutom bra om mobilen klarar av att tappas utan att gå sönder och om man kan ringa nödsamtal utan att behöva trycka på mängder av knappar.

Vill du vara säker på att mobilen inte går sönder om du tappar den bör du köpa ett skyddsfodral. Det finns mängder av olika varianter att välja mellan, men du måste se till att fodralet passar just din mobiltelefon. Det är långtifrån säkert att två liknande modeller från samma tillverkare har exakt samma mått eller placering av knappar.

Om du har svårt att höra vad som sägs behöver det inte vara fel på mobiltelefonen, det kan lika gärna vara hörlurarna som inte håller måttet. I så fall kan det vara bättre att investera i ett par nya hörlurar för någon hundralapp än en ny mobiltelefon för några tusenlappar

Mobiltelefoner som riktar sig specifikt till seniorer:

Doro 8040

från 149,99 €

Stor skärm

Trygghetsknapp

Inbyggd FM-radio

Medioker kamera

Inte så mycket lagringsutrymme

Doro 7070

från 174,90 €

Trygghetsknapp

Riktiga knappar

Inbyggd FM-radio

Liten skärm

Begränsat utbud av appar

 

  

 

Sven-Olov Ingelin